Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Фізичні особи зобов’язані повідомляти контролюючі органи про зміну даних

Дата: 02.12.2021 11:28
Кількість переглядів: 128

Головне управління ДПС у Волинській області інформує усіх платників податків та громадян щодо обов’язку повідомляти контролюючі органи про зміну даних (зміна місця проживання (податкової адреси), прізвища, імені, по батькові, тощо) у місячний термін з дня настання таких змін відповідно до вимог Податкового кодексу України шляхом подання відповідних заяв, визначених Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25.10.2017 за № 1306/31174 (далі – Положення).

Так, у разі зміни даних, які вносяться до Облікової картки фізичної особи – платника податків або Повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті),  фізичній особі необхідно подати заяву за ф. № 5ДР (додаток 12 до Положення) або заяву за формою № 5ДРП  (додаток  13 до Положення) відповідно.

Фізичні особи подають зазначені заяви особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

Для заповнення заяв за ф. № 5ДР та № 5ДРП використовуються дані паспорта та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

Якщо в паспорті відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія - необхідно пред’явити документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.

Термін внесення змін до облікових даних платника податків та виготовлення реєстраційного номеру облікової картки платника податків:

-до 3-х робочих днів – у разі звернення до податкового органу за місцем проживання;

-до 5-ти робочих днів – у разі звернення до будь-якого податкового органу.

Головне управління ДПС у Волинській області нагадуємо, що внести зміни також можна за допомогою Електронного кабінету за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

 

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області

 

ПОГОДЖЕНО:                                                                                                       О. НІКОТІНА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора