Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ПОЛЕГЛИХ ВОЇНІВ

Дата: 11.12.2021 13:12
Кількість переглядів: 158

10 грудня голова районної ради Віктор Хиць, спільно з головою райдержадміністрації Юрієм Лобачем та міським головою Ігорем Пальонкою взяли участь у заходах із вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули за незалежність України.

На території 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого у день її сьомої річниці урочисто відкрили меморіальний комплекс в пам’ять про тих, хто віддав своє життя у боротьбі з агресором. На стінах меморіалу тепер навічно викарбувані імені загиблих у боях в АТО/ООС військовослужбовців бригади, та тих, хто за проявлені мужність і патріотизм відзначені високими державними нагородами.

Комплекс поділений на умовні частини, на одній з них розміщені меморіальні дошки з імена полеглих за свободу України Героїв, що служили спочатку в 51-ій бригаді, яку потім переформатували у 14-ту. На іншій – інформація про ОМБр, здобутки та звитяги найкращих бійців, по центру – тризуб, назва ОМБр, портрет князя Романа, герб над якими розвіваються три прапори.

Командир 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого полковник Олександр Охріменко, відкриваючи меморіальний комплекс, висловив глибоку вдячність меценатам Валерію Діброві та Василю Шкондеюку, які активно долучилися до його створення та увіковічення пам’яті про загиблих військовослужбовців бригади, про основні віхи 7-літнього бойового шляху військової частини.

Після освячення меморіалу єпископом Матфеєм, якому співслужили капелани бригади, відбулося вшанування загиблих покладанням квітів.

Продовжилися заходи на площі Героїв, де учасники заходів та військовослужбовці бригади поклали квіти до меморіальної дошки воїнам, які загинули, захищаючи Україну в російсько-українській війні.

Вічна пам’ять нашим героям-захисникам! Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора