Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Волинські податківці через ЗМІ звернулися до громадян з проханням сплатити заборговані податки

Дата: 17.12.2021 10:27
Кількість переглядів: 149

Задля соціальної підтримки платників податків в умовах карантину волинянам було списано 22 мільйони гривень податкових боргів. Списанню підлягали заборговані податкові зобов’язання, що не перевищували 3060 гривень. Такий податковий борг було списано 91,5 тисячі платників.

Про це на брифінгу для представників місцевих мас-медіа повідомила начальник управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Волинській області Ірина Савелькіна.

«Відповідно до норм закону автоматичному списанню підлягав податковий борг, сума якого не перевищувала 3060 гривень. Таким чином, заборговані податки було списано 90 відсоткам платників-боржників вказаної категорії. Втім, протягом поточного року в області чимало фізичних осіб не сплачували податки і знову потрапили до переліку боржників. Зокрема, станом на 1 грудня 2021 року в області боргують податки 58,5 тисячі платників. Переважно – це фізичні особи, податковий борг яких не перевищує 3060 гривень», - зазначила Ірина Савелькіна.

Посадовець наголосила, що на податковий борг нараховується пеня і штрафні санкції. Якщо платник певний час не сплачує до бюджету нараховану суму, то його борг швидко перевищить 3060 гривень.

«Тобто, це борг, що погашається із застосуванням заходів стягнення. Зокрема, податківці мають право вживати весь передбачений комплекс заходів стягнення боргу, насамперед ініціювати блокування рахунків, опис майна, заборону виїзду за кордон. Просимо громадян врахувати цей момент, не накопичувати борги, провести звірку у податковій щодо заборгованих податків і розрахуватися з бюджетом», - підсумувала Ірина Савелькіна.

«Звірку щодо розрахунків з бюджетом варто провести через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час не тільки переглянути нараховані платежі, але й сплатити їх до бюджету», - розповіла журналістам начальник управління податкових сервісів ГУ ДПС у Волинській області Ірина Чуйко.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань  можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.

 

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області

 

ПОГОДЖЕНО:                                                                            Ірина САВЕЛЬКІНА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора