Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Привітання голови районної ради з нагоди Дня Соборності України

Дата: 21.01.2022 06:48
Кількість переглядів: 153

Шановні жителі району!

22 січня є одним з найвеличніших днів української історії. В цей день відбулося прийняття Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Розділений кордонами чужих держав, наш народ не тільки вистояв, а й відродився, воз’єднався в єдине ціле. Сьогодні ми з вдячністю згадуємо тих, хто формував концепцію державності й соборності, хто боровся за об’єднання всіх національно-демократичних сил українства, хто намагався відродити Незалежну і Соборну державу.

Виявивши свою волю жити в єдиній державі, український народ засвідчив свою духовну та культурну єдність, заявив про себе як про європейську політичну націю. Акт злуки продемонстрував стирання штучних меж, накреслених чужими імперіями, став вагомим кроком до утвердження України на політичній карті Європі.

Ми знаємо велику ціну і велику силу національної єдності. Це усвідомлення примножує наші сили, дає нам впевненість у майбутньому. Ми об’єдналися в сучасну українську націю, яка хоче збудувати достойне життя для кожного. Нас не розділяють ні мова, ні віра, ні історія. Ми, українці, прагнемо жити в державі, яка поважає людську гідність, працює заради достатку кожного з нас, гарантує нам усім справедливість і правосуддя. Україна стане такою державою!

Тому вітаю нас усіх з цим святом, бажаю єдності та сили, мудрості та натхнення і, головне, миру нашій Батьківщині!

Слава Україні!

 

З повагою

Голова районної ради                                                                           Віктор Хиць

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора