Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

ГОЛОВА РАЙОННОЇ РАДИ ВІКТОР ХИЦЬ УЗЯВ УЧАСТЬ У ПРЕСКОНФЕРЕНЦІЇ, ПРИСВЯЧЕНІЙ ПРЕЗЕНТАЦІЇ ГРОМАДСЬКОЇ ІНІЦІАТИВИ “ШТАБ ЗАХИСТУ ВОЛИНІ” ЯКУ ЗАПОЧАТКОВЦЮТЬ У ВОЛОДИМИРІ

Дата: 11.02.2022 14:15
Кількість переглядів: 202

Голова районної ради Віктор Хиць, 10 лютого взяв участь у пресконференції, присвяченій презентації громадської ініціативи «Штаб захисту Волині», яку започатковують у Володимирі. У презентації також узяли участь народний депутат Ігор Гузь, голова Володимир-Волинської міської ради Ігор Пальонка, міський голова Нововолинська Борис Карпус та заступник керівника батальйону тероборони Олексій Труханов.

«Штаб захисту Волині» – це спільна ініціатива керівників органів місцевого самоврядування Володимир-Волинського району та народного депутата, яка сприятиме розгортанню майбутніх добровільних формувань територіальних громад (ДФТГ). Адже хоча Закон України «Про національний спротив» декларує створення таких добровільних формувань, проте офіційно це наразі неможливо через юридичні проблеми на центральному рівні.

Це організація, яка поєднала представників влади, військових, бізнес та свідомих громадян навколо однієї цілі – організувати системний спротив агресору у разі потреби та навчити населення, як діяти в разі небезпеки.

Ми беремо на себе важливе зобов’язання навчити людей захищати себе та могти надати в разі потреби першу медичну допомогу, напрацювати чітку систему дій, щоб люди розуміли, що робити в разі часу «ікс».

У той же час у нашому районі уже є сотні людей, які мають бажання вступати у ДФТГ та обороняти територію громади у разі інтервенції ворога. Та для цього потрібне певне матеріальне забезпечення, а також багаж знань з військової підготовки та надання першої домедичної допомоги. Батальйон територіальної оборони, який нещодавно створено у Нововолинську, лише набирає обертів, тому не може проводити навчання для усіх охочих, – зазначив нардеп Ігор Гузь.

Уже днями жителі району матимуть можливість заповнити відповідну анкету для участі в навчаннях, які проводитиме «Штаб захисту Волині», зокрема на військовому полігоні у Володимирі.

З цим допомагатимуть фахівці навчального центру територіальної оборони, який торік було створено у районній раді. До навчань, проведення яких планується щотижня у вихідні дні, також будуть залучені спеціалісти з області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора