Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Що зазначається в графах «Назва господарської одиниці» та «Адреса господарської одиниці» реєстраційного посвідчення на РРО, якщо торгівля (надання послуг) здійснюється СГ за місцезнаходженням покупця (замовника)?

Дата: 14.02.2022 10:35
Кількість переглядів: 114

В реєстраційному посвідченні на реєстратор розрахункових операцій за формою № 3-РРО у графі «Назва господарської одиниці» зазначається найменування суб’єкта господарювання (для фізичної особи – підприємця – прізвище, ім’я, по батькові), а в графі «Адреса господарської одиниці» проставляється адреса суб’єкта господарювання (основне місце обліку як платника податків), - інформують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Відповідно до п. 3 глави 2 розд. II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями (далі – Порядок) реєстрація реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.

Після отримання належним чином оформлених документів посадова особа контролюючого органу не пізніше наступного робочого дня проводить реєстрацію РРО шляхом внесення даних до інформаційно-телекомунікаційної системи, розміщує в Електронному кабінеті в електронній формі та/або надає (надсилає) суб’єкту господарювання реєстраційне посвідчення на РРО за формою № 3-РРО згідно з додатком 3 до Порядку за ідентифікатором форми J1413404 (далі – реєстраційне посвідчення за ф. № 3-РРО), що засвідчує реєстрацію РРО в контролюючому органі (абзац другий п. 14 глави 2 розд. ІІ Порядку).

Контролюючим органом за місцем реєстрації РРО до реєстраційного посвідчення
за ф. № 3-РРО вносяться записи щодо назви та адреси господарської одиниці, де використовується РРО, а також найменування контролюючого органу за адресою такої господарської одиниці та дати початку обліку РРО у цьому органі (п. 15 глави 2 розд. ІІ Порядку).

Згідно з п. 2 розд. 1 Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13 із змінами та доповненнями, адреса господарської одиниці – адреса, яка зазначена в документі на право власності чи користування господарською одиницею.
Довідково: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (категорія 109.07).

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області

ПОГОДЖЕНО:                                                                                           О. НІКОТІНА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора