Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

На Волині до місцевих бюджетів сплачено майже 1,6 мільярда гривень податків

Дата: 05.04.2022 10:40
Кількість переглядів: 145

За підсумками першого кварталу 2022 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 1 мільярд 575 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. 

Це на 241 мільйон гривень більше проти аналогічного періоду торік.

Серед чинників росту податкових надходжень громад області на 18 відсотків за підсумками першого кварталу поточного року – сумління  платників, які навіть в умовах воєнного стану дотримуються вимог закону та чесно сплачують податки, - зазначають у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

У податковій службі запевняють, що завжди сприятимуть ініціативам громад задля забезпечення коштами місцевих бюджетів, насамперед у питаннях легалізації трудових відносин та офіційної держреєстрації підприємницької діяльності.  

 Умови воєнного часу вимагають від кожного платника податків виняткової відповідальності та патріотизму, оскільки держава і громади  потребують щоденного фінансування для успішної оборони і життєдіяльності, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

 Сьогодні фінансово підтримати країну можуть громадяни, котрі в минулі податкові періоди придбали нерухомість, землю чи інші активи за кошти, з яких не сплачено податки, їм запропоновано  правом на податкову амністію.

Зокрема, до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої лінії» (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Звертаємо увагу, що з 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами за 2021 рік. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік за  новою формою  зобов’язані заповнити і подати громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Нагадаємо, що платники податків - фізичні особи, підприємці та юридичні особи, мають право подати звіти до органів ДПС через 90 календарних днів після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неподання звітності чи обов’язку подати документи. Це один з механізмів захисту інтересів платників податків, що запрацював із 7 березня 2022 року.

Довідково: Закон № 2115–IX "Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни".

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області

 

ПОГОДЖЕНО:                                                                Сергій КОНДРАТЮК

 

43010, Луцьк, Київський майдан, 4

телефон: (0332)777-118

e-mail: vl.zmi@tax.gov.ua

vl.tax.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора