Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

 Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування зі ставкою 2 відсотки можна подати після 1 квітня 2022 року

Дата: 07.04.2022 12:02
Кількість переглядів: 152

Платники податків мають право подавати заяви про застосування спрощеної системи оподаткування після 1 квітня 2022 року. При цьому до заяви не додається розрахунок доходу за попередній  календарний рік.

У разі подання заяви, починаючи з 1 квітня 2022 року, такі суб’єкти господарювання будуть зареєстровані платниками єдиного податку третьої  групи за ставкою 2 відсотки доходу з наступного робочого дня після подання заяви.

Крім того, для такої категорії платників визначено податковий (звітний) період календарний місяць. Нагадуємо, що Законом України від 15.03.2022 №2120-IX визначався квартальний період подання звітності.

Сума податкового зобов’язання, зазначена платником податку в поданій декларації, підлягає сплаті протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку.

Довідково: Закон України від 24.03.2022 №2142-IX Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області

ПОГОДЖЕНО:                                                                           О.НІКОТІНА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора