Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Легальна реалізація підакцизної продукції додала громадам Волині 31 мільйон гривень роздрібного акцизу

Дата: 19.04.2022 12:38
Кількість переглядів: 157

 

За підсумками першого кварталу 2022 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 30,9 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції. Залучена громадами області сума роздрібного акцизу – майже на рівні минулорічних показників.

Враховуючи тривалу заборону на реалізацію алкоголю у перші тижні воєнного стану, громади Волині  отримали дещо меншу суму акцизного податку, ніж торік.

Щоб кошти від реалізації алкогольних напоїв наповнювали бюджети громад потрібно  уважно стежити за тим, аби реалізація підакцизної продукції у кожному населеному пункті відбувалася лише з дотриманням вимог податкового законодавства, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

 Лише легальна лікеро-горілчану продукцію, тобто та, що перебуває у законному обігу, за умови помірного споживання не становить загрози життю та здоров’ю, - нагадують у податковій службі.

Серед умов, які вказують на те, що алкоголь відповідає стандартам якості та реалізується з дотриманням вимог закону, - марка акцизного податку встановленого зразка на кожній одиниці продукції та ліцензія у продавця такого товару.

Щоб переконатися в тому, що ви купуєте легальну підакцизну продукцію, зазирніть у фіскальний чек. У цьому документі повинна бути обов’язково відображена сума роздрібного акцизу.

Якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання пального та фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номером (0332) 777-152  (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

 

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області

 

ПОГОДЖЕНО:                                                                    Сергій КОНДРАТЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора