Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Волинські страхувальники спрямували на соціальні потреби 2,1 мільярда гривень єдиного внеску

Дата: 04.05.2022 22:34
Кількість переглядів: 142

Упродовж січня-квітня 2022 року волинські працедавці перерахували на соціальні потреби 2 мільярди 110 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.  

Сплачена сума єдиного внеску в області на 357 мільйонів гривень перевищує аналогічні показники торік.

Ріст показників сплати єдиного внеску на 20 відсотків до минулорічних показників  свідчить про відповідальність волинського бізнесу, який в умовах воєнного стану дотримується належних стандартів оплати праці та дбає про інтереси держави, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

У податковій службі Волині висловлюють щиру подяку представникам бізнесу, які виконують вимоги закону, дбають про своїх найманих осіб і фінансово підтримують спроможність держави фінансувати соціальні видатки.

Водночас у податковій службі звертають увагу: якщо фінансовий стан підприємства дозволяє належну оплата праці найманих осіб, то кожен працедавець зобов’язаний дотримуватися вимог закону.

Нагадаємо, що з 1 березня поточного року до припинення воєнного стану та ще 12 місяців потому фізичні особи-підприємці, особи, котрі здійснюють незалежну професійну діяльність і члени фермерських господарств мають право не сплачувати єдиний внесок за себе.

Фізичним особам - підприємцям 2-3 груп спрощеної системи оподаткування також дозволяється не сплачувати єдиний внесок за мобілізованих осіб. Суми єдиного внеску за мобілізованих осіб до соціальних фондів буде сплачено з державного бюджету.

Довідково:  саме  страховий стаж, тобто нараховані і сплачені до бюджету податковим агентом-роботодавцем суми єдиного внеску, безпосередньо впливає на суму соціальної допомоги від держави у разі настання страхового випадку та пенсійних виплат.

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області

 

ПОГОДЖЕНО:                                                            Сергій КОНДРАТЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора