Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Волинські податківці та фахівці Держпродспоживслужби обговорили  спільні заходи задля контролю у сфері ціноутворення

Дата: 06.05.2022 00:32
Кількість переглядів: 121

Зустріч фахівців підрозділу податкового аудиту ГУ ДПС в області та ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області, на якій обговорили конкретні кроки для ефективного виконання вимог Закону України від 01.04.2022 №2173-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо адміністрування окремих податків у період воєнного стану, надзвичайного стану», відбулася 3 травня 2022 року.

Оскільки з 16 квітня 2022 року органам ДПС надано додаткові повноваження на здійснення контролю у сфері ціноутворення, то при проведенні фактичних перевірок податківці контролюють дотримання платниками податків вимог законодавства щодо встановлених державою фіксованих цін, дотримання граничних цін та граничних рівнів торговельної надбавки (націнки) на деякі види товарів.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу, що підставами для проведення перевірок у сфері ціноутворення є скарги громадян або ж отримана від органів державної влади та місцевого самоврядування інформація про можливі порушення у сфері ціноутворення.

Першочергово, аналізуючи діяльність платників податків, фахівці ДПС звертають увагу на  діяльність тих платників, які здійснюють торгівлю продовольчими товарами, що мають істотну соціальну значущість, лікарськими засобами та пальним.  

Обмін інформацією між органами ДПС та Держпродспоживслужби, про що домовилися учасники зустрічі,  сприятиме якісній контрольно-перевірочній роботі, що унеможливить необґрунтоване підняття цін.

Нагадаємо, що загалом в умовах дії воєнного стану Державна податкова служба забезпечує контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, ресторанного господарства та послуг шляхом проведення фактичних перевірок.

Насамперед, перевірки закладів торгівлі та громадського харчування проводяться за скаргами громадян, у яких повідомляється про відмову суб’єкта господарювання у можливості проведення розрахунків за придбані товари (послуги) платіжною карткою, незастосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків за продаж підакцизної продукції; продажу алкогольних напоїв, у разі заборони такого продажу місцевою владою, під час дії воєнного стану.

У разі, якщо при проведенні фактичних перевірок посадові особи органів ДПС вчиняють неправомірні дії, або наявна інформація щодо вчинення податківцями корупційних чи інших, пов’язаних з корупцією правопорушень, просимо повідомляти про такі факти за телефоном 0800-501-007, обравши на інтерактивному голосовому відповідачі напрямок «5», або на електронну скриньку idd@tax.gov.ua.

 

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області

 

ПОГОДЖЕНО:                                                              Сергій КОНДРАТЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора