Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

У ВОЛОДИМИРІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ ПОМИНАЛЬНОЮ ПАНАХИДОЮ

Дата: 08.05.2022 22:27
Кількість переглядів: 171

Восьмий рік поспіль 8 травня ми разом з усією Європою вшановуємо пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв Другої війни, адже для нас ці дні є символом не тріумфу переможців над переможеними, а нагадуванням про страшну катастрофу усього світу.

У День пам’яті та примирення у соборі Різдва Христового міста Володимира відбулась панахида за загиблими упродовж 1939-1945 років, а до пам’ятних знаків на меморіалі жертвам фашизму було покладено квіти.

Друга світова війна, у якій загинуло від 50 до 85 мільйонів людей, з яких понад 8 мільйонів – українці, стала найбільш кривавою та жорсткою в історії людства. Оскільки спільна перемога над нацизмом далась дуже високою ціною, у день капітуляції Німеччини у всіх країнах антигітлерівської коаліції влаштовують перш за все пам’ятні та жалобні заходи, а не демонстрацію своєї військової міць, як це робить путінська росія, що нині стала сучасним агресором та наслідувачем Гітлера.

На увагу у цей день заслуговують не лише солдати, а й військовополонені, остарбайтери, підпільники, діти війни та цивільні, які постраждали від окупації і бойових дій, що прокотилися через їхні міста і села.

Європейська модель пам'яті має гасло "Ніколи знову", однак саме зараз, через 77 років після завершення Другої світової війни, Україна знову стала ареною жорстоких та запеклих боїв за незалежність та територіальну цілісність, на яку посягнула путінська Росія. Явище, яке уже отримало назву "рашизм", загрожує нині безпеці та миру усієї Європи, підтримку якої ми сьогодні відчуваємо.

У 1939-1945 роках нашими ворогами були нацисти, а сьогодні це рашисти - російська версія фашизму. Тому традиційне гасло цих пам'ятних днів "Пам'ятаємо - перемагаємо!" цього року на державному рівні дещо видозмінене і звучить так: "Перемогли нацистів - переможемо і рашистів".

Впевнений, що перемога у цій кривавій боротьбі обов'язково за нами, адже ми боронимо свою, Богом дану землю та своє право вільно обирати майбутнє. Слава Україні! Героям слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора