Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГЕНОЦИДУ КРИМСЬКОТАТАРСЬКОГО НАРОДУ ТА ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗА ПРАВА КРИМСЬКОТАТАРСЬКОГО НАРОДУ

Дата: 18.05.2022 10:21
Кількість переглядів: 117

Сьогодні відзначається День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та День боротьби за права кримськотатарського народу.

18 травня - найбільш трагічна сторінка в історії кримськотатарського народу. Розпочалася операція з депортації кримських татар. У цей день вшановують пам'ять жертв цього злочину, а також відзначають його як День боротьби за права кримськотатарського народу.

18 травня 1944 року - трагічна дата для громадян України - кримських татар.

У цей день розпочалася масова депортація корінного населяння Кримського півострову – від немовлят до людей похилого віку, які були позбавлені рідної домівки і відправлені на спецпоселення до Середньої Азії та інших регіонів Радянського Союзу.

Примусове виселення кримських татар у світовій історії є однією з найбільш швидко проведених депортацій.

Це біда, яка забрала людські життя та знищила все духовне та культурне, з любов’ю зрощене в Криму. Півострів став плацдармом для переслідувань, несправедливості та антилюдяності.

Здавалося, стільки часу минуло, і всі лиха позаду. Однак після окупації Криму росія поновила утиски кримських татар. І знову — все це з вини Кремля.

Маємо пам’ятати про страшну трагедію кримськотатарського народу, вшанувати пам'ять жертв геноциду та прискорити настання того дня, коли кримські татари та українці повернуться до рідних домівок та жовто-блакитний український прапор і прапор кримськотатарського народу будуть майоріти над звільненим від російської окупації українським Кримом.

 

Крим — це Україна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора