Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

На Волині землевласники-фізичні особи сплатили до бюджетів громад понад 9,5 мільйона гривень земельного податку

Дата: 23.05.2022 09:54
Кількість переглядів: 116

 

Упродовж січня-квітня 2022 року волиняни, котрі мають земельні наділи перерахували до бюджетів громад понад 9,5 мільйона гривень земельного податку.

Однак, чимало громадян мають заборгованість зі сплати земельного податку за минулі роки, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Оскільки земельний податок належить до бюджетоутворюючих платежів, у податковій службі звертаються з проханням до власників землі  сплатити заборговану за минулі роки плату за землю.

Задля уникнення накопичення податкових боргів податківці рекомендують власникам майна провести звірку щодо заборгованості зі сплати майнових податків.

Зокрема, інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.

Для спілкування з фахівцем Центру обслуговування платників та для якісної звірки власникам майна варто при собі мати документи, що посвідчують особу та правовстановлюючі документи на належне майно.  

В умовах воєнного стану внесок кожного платника податків – надзвичайно важливий для бюджетної стабільності громад. Саме органи місцевого самоврядування виконують низку важливих завдань, зокрема в частині забезпечення діяльності інфраструктури. Тому у податковій службі просять громадян-власників майна погасити заборговані податки.

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Довідково: на важливості своєчасних розрахунків із бюджетом, зокрема погашенні податкових боргів, особливо наголошується у наказі голови Волинської ОВА від 22.04.2022 року № 137 «Про забезпечення виконання доходів місцевих бюджетів».

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області

 

ПОГОДЖЕНО:                                                           Сергій КОНДРАТЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора