Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Від власників елітних авто громади Волині отримали майже 1 мільйон гривень транспортного податку

Дата: 27.05.2022 10:21
Кількість переглядів: 121

Упродовж чотирьох місяців 2022 року власники вартісних автомобілів на Волині поповнили місцеві бюджети на 968 тисяч гривень транспортного податку.

Понад половина від цієї суми – 446 тисяч гривень,  сплачено до бюджету міста Луцька.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області звертаються до власників елітних авто з проханням не зволікати зі сплатою транспортного податку. Сплата податків – конституційний обов’язок кожного громадянина, - наголошують у податковій службі краю.

Отож, якщо Ви власник легкового автомобіля, з року випуску якого минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість якого становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (в 2022 році –  2,43 млн гривень), варто подбати про сплату транспортного податку.

Ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік за кожний легковий автомобіль.

Нагадаємо, що транспортний податок входить до складу податку на майно.

Тим власникам автомобілів, які придбали їх за доходи без належної сплати ПДФО,  податківці рекомендують  скористатися правом на податкову амністію. Сплативши збір після подання одноразової добровільної декларації, такі особи звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії,  детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії

ГУДПС у Волинській області

ПОГОДЖЕНО:                                                                               Сергій КОНДРАТЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора