Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Платники податків Волині звітуються перед податковою службою переважно через Електронний кабінет

Дата: 01.06.2022 08:39
Кількість переглядів: 106

Кількість декларацій від платників податків Волині, які подані на опрацювання до ДПС за посередництвом Електронного кабінету, за підсумками січня-квітня 2022 року складає 97 відсотків.

Як свідчить аналітика, дистанційна взаємодія з ДПС отримала більшість прихильників серед  юридичних та фізичних осіб.  Зокрема, підприємці-фізичні особи області 96,6 відсотків звітів надіслали до податкової в електронному вигляді, а серед юридичних осіб цей показник перевищує 97 відсотків.

Цей момент показовий, оскільки донедавна платники – фізичні особи традиційно надавали перевагу паперовому формату звітування.

Загалом волинські платники податків подали в електронному вигляді понад 175 тисяч звітних документів. Податківці отримали та опрацювали лише 5400 паперових декларацій.

Оскільки дистанційна комунікація суттєво спрощує процес звітування та запобігає корупційним ризикам, у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують платникам податків електронну формат спілкування з контролюючими органами.

Враховуючи період воєнного стану платники податків мають право подавати декларації у паперовому вигляді відповідно до норм  Закону України від 24 березня 2022 року № 2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану». Однак, електронна взаємодія – більш зручна для тих, хто вмілий користувач електронних сервісів та має доступ до мережі Інтернет, - переконують у податковій службі Волині.

Нагадаємо, що громадяни, котрі в минулі податкові періоди придбали нерухомість, землю чи інші активи за кошти, з яких не сплачено податки, саме зараз  можуть скористатися правом на податкову амністію.

Зокрема,  кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої лінії» (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

До речі, одноразова добровільна декларація подається лише  в електронному вигляді. Громадянам - декларантам для цього варто отримати електронний цифровий підпис та зареєструватися в Електронному кабінеті.

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області

 

ПОГОДЖЕНО:                                                              Сергій КОНДРАТЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора