Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Громади Волині отримали на понад півмільярда гривень податкових надходжень більше

Дата: 07.06.2022 22:57
Кількість переглядів: 100

За підсумками січня-травня 2022 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 2 мільярди 821 мільйон гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.  Сума сплачених волинянами податків до місцевих бюджетів на 539 мільйонів гривень перевищує аналогічні надходження торік.

Таким чином, упродовж п’яти місяців поточного року в області фіксують ріст сплати податків до місцевих бюджетів на 23,6 відсотка.

Завдяки сумлінню волинського бізнесу та громадян, котрі не ігнорують вимоги закону та чесно сплачують податки, місцеві бюджети своєчасно отримують передбачені законом платежі. В умовах воєнного стану така зразкова податкова дисципліна – основа фінансової стабільності громад і держави, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Варто пам’ятати, що органи місцевого самоврядування в умовах воєнного стану виконують низку завдань із забезпечення діяльності інфраструктури. Тож фінансове забезпечення громад, яке найбільшою мірою залежить від сумління платників податків, надзвичайно важливе.

Податкова служба Волині висловлює щиру вдячність усім, хто своєчасно виконує свої зобов’язання перед бюджетом. Завдяки таким відповідальним платникам податків держава спроможна ефективно протидіяти російській агресії, фінансувати оборонні заходи,  національну армію та соціальні видатки.

Сьогодні фінансово підтримати країну можуть громадяни, котрі в минулі податкові періоди придбали нерухомість, землю чи інші активи за кошти, з яких не сплачено податки, їм запропоновано скористатися правом на податкову амністію.

Зокрема, до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої лінії» (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Нагадаємо, що для громадян, які не мають можливості своєчасно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи граничний термін подання звітності відтерміновується до строку, встановленого Законом України від 24 березня 2022 року № 2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану».

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області

 

ПОГОДЖЕНО:                                                                Сергій КОНДРАТЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора