Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Власники вартісного майна, що придбане за доходи без сплати податків, можуть скористатися правом на податкову амністію активів

Дата: 23.06.2022 10:39
Кількість переглядів: 118

Якщо Ви – власник майна, що придбане у минулі роки за доходи без сплати податків, то варто скористатися правом на податкову амністію активів, - рекомендують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Із 1 вересня 2021 року держава вперше запропонувала дієвий і цілком прийнятний компромісний механізм виведення з «тіні» набутих активів у легальну площину. Особливий порядок добровільного декларування пропонується власникам активів, вартість яких перевищує 400 тисяч гривень.

Якщо такі активи придбані за доходи, з яких не сплачено податки, можна подати одноразову добровільну декларацію, сплатити одноразовий збір і таким чином уникнути кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

     Для прикордонної Волині надзвичайно важливо, щоб свої доходи легалізувати ті, хто довгий час працював за кордоном чи приховував від оподаткування доходи від підприємницької діяльності, - звертають увагу у Головному правлінні ДПС у Волинській області.    

Задекларувавши активи, треба буде сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування, розмір якого значно менше, ніж встановлений законодавством податок на доходи фізичних осіб. Загальна ставка одноразового збору – 5%, для закордонних активів – 9%, для активів у вигляді облігацій внутрішньої державної позики – 2,5%.

Кожному декларанту фахівці податкової служби надають необхідну консультаційну допомогу. Зокрема, детальнішу інформацію щодо активів, які підлягають декларуванню та про процедуру подання декларації можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сплата податків в умовах воєнного стану – це вияв  справжнього патріотизму, відданості та любові до своє країни, - наголошують у податковій службі краю та радять громадянам не втратити шанс розпочати історію сумлінного платника податків. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУДПС у Волинській області

ПОГОДЖЕНО:                                                                               Сергій КОНДРАТЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора