Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Волинян, котрі торік отримали доходи від обробітку землі власною технікою, податківці просять задекларувати доходи

Дата: 24.06.2022 12:12
Кількість переглядів: 114

Власники кількох одиниць сільськогосподарської техніки, які надають сезонні послуги з обробітку землі на оплатній основі, повинні декларувати отримані доходи.

Річну податкову декларацію про майновий стан і доходи також зобов’язані подати громадяни, які торік отримали інші доходи, але не сплатили з них податки, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинські області. 

Спланувати своєчасне подання декларації про доходи варто до 20 липня 2022 року.

Таку вимогу до декларантів містить Закон України від 26 травня 2022 року № 2260 - IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» (далі – Закон № 2260), який вступив у дію 27.05.2022 року.

У разі подання декларації до 20 липня поточного року громадяни, котрі не зробили цього раніше, звільняються від відповідальності за несвоєчасне звітування. Водночас Закон № 2260 передбачає, що сплатити визначені податки і збори за підсумками декларування  потрібно не пізніше 31 липня 2022 року.

Незважаючи на запровадження воєнного стану в Україні наразі понад 3,5 тисячі волинян подали річні податкові декларації про доходи, отримані торік. Волинські декларанти  відзвітувалися про понад 1 мільярд гривень доходів за 2021 рік і визначили до сплати понад 27 мільйонів гривень податкових платежів.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують декларантам подати річну податкову декларацію у зручний для себе час через Електронний кабінет, або ж звернутися до Центру обслуговування платників за місцем податкової адреси.

Ефективна протидія військовій агресії рф можлива лише за належного фінансового забезпечення. Тому внесок кожного платника податків до бюджету – важливий для стабільного фінансування оборонних заходів та соціальної сфери.

Звертаємо увагу, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачає Конституція України. Стаття 67 Основного Закону нашої держави зобов’язує кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

ПОГОДЖЕНО:                                                              Сергій КОНДРАТЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора