Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Чи включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу ФО прощена (анульована) кредитором сума боргу за фінансовим кредитом в іноземній валюті?

Дата: 12.07.2022 09:25
Кількість переглядів: 95

Законом України від 09 квітня 2015 року № 321-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо кредитних зобов’язань» (далі – Закон № 321) внесено зміни до Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), зокрема, доповнено п. 8 підрозд. 1 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ.

Згідно з абзацом першим п. 8 підрозд. 1 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ не вважається додатковим благом платника податку та не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу сума, прощена (анульована) кредитором у розмірі різниці між основною сумою боргу за фінансовим кредитом в іноземній валюті, визначена за офіційним курсом Національного банку України на дату зміни валюти зобов’язання за таким кредитом з іноземної валюти у гривню, та сумою такого боргу, визначеною за офіційним курсом Національного банку України станом на 1 січня 2014 року, а також сума процентів, комісії та/або штрафних санкцій (пені) за такими кредитами, прощених (анульованих) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним із процедурою його банкрутства, до закінчення строку позовної давності.

Норми п. 8 підрозд. 1 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ застосовуються до фінансових кредитів в іноземній валюті, не погашених до 1 січня 2014 року.

Дія абзацу першого п. 8 підрозд. 1 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ поширюється на операції з прощення (анулювання) кредитором боржникові заборгованості за фінансовим кредитом в іноземній валюті, що здійснювалися починаючи з 1 січня 2015 року.

Довідково: Загальнодоступний інформаційно –довідковий ресурс (категорія 103.02).

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

ПОГОДЖЕНО:                                                                    О. НІКОТІНА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора