Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

У ВОЛОДИМИРІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЗАХИСНИКІВ МІСТА ЧАСІВ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ

Дата: 20.07.2022 10:36
Кількість переглядів: 113

20 липня у Володимирі відбулись заходи з нагоди 78-ої річниці визволення міста від німецько-фашистських загарбників. Пам’ять полеглих захисників Володимира вшанували церемонією покладання квітів до пам’ятників меморіального комплексу “Жертвам фашизму”.

У заході взяли участь голова районної ради Віктор Хиць, секретар Володимирської міської ради Іван Юхимюк, заступник голови РДА Віктор Сапожніков, керуюча справами міськвиконкому Ірина Лошенюк. Учасники поклали квіти до підніжжя скульптури скорботної матері та схилили голови біля монумента у вигляді в’язня, які були встановлені на місці фашистського концтабору під назвою «офлагах-365».

У часи Другої світової війни місто Володимир було визволене частинами 197-ї і 218-ї стрілецьких дивізій. Через три дні – 23 липня 1944 року з цієї нагоди відбувся мітинг, у якому взяли участь понад три тисячі осіб – майже всі вцілілі мешканці міста. Лише через чверть століття кількість населення Володимира досягла свого довоєнного рівня (28 тисяч).

Наступного дня після визволення Володимира гітлерівських загарбників було вигнано з останніх населених пунктів Любомльського та Шацького районів. Загальні втрати радянських військ під час боїв на Волині в січні-липні 1944 року становили понад 25 тисяч осіб. До лав Червоної армії було призвано 107 тисяч волинян. Майже половина з них не повернулася з полів боїв.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора