Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

На Волині власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів майже 80 мільйонів гривень податку

Дата: 19.08.2022 11:17
Кількість переглядів: 112

За підсумками січня-липня 2022 року власники вартісної нерухомості на Волині сплатили до бюджетів громад 79,7 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Громади Волині залучили від оподаткування нерухомості дещо менші суми, ніж торік. Цей момент пов'язаний із законодавчими нормами, що дозволяють окремим групам платників виконувати податкові зобов’язання після припинення воєнного стану.

«У регіонах, де не ведуться активні бойові дії, податкова служба націлює платників на своєчасне виконання податкових зобов’язань. Тому рекомендуємо власникам нерухомості за можливості перераховувати до бюджету податок. Власників майна, котрі боргують податок на нерухомість, просимо розрахуватися з бюджетом, аби уникнути подальшого накопичення боргу та застосування штрафних санкцій», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що відповідальність кожного платника сьогодні важлива для бюджетної стабільності громад і країни в цілому.

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.

Якщо ж нерухоме майно придбане у минулі податкові періоди за доходи, з яких не сплачено податків, то у цьому випадку громадяни можуть скористатися правом на одноразове добровільне декларування.

Особи, які задекларують такі активи, за умови перерахування одноразового збору, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від оподаткування в минулому.

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

ПОГОДЖЕНО:                                                                               Сергій ЛИСЕЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора