Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

На Волині власники та орендарі землі сплатили до місцевих бюджетів 358 мільйонів гривень плати за землю

Дата: 26.09.2022 14:22
Кількість переглядів: 109

За підсумками січня-серпня 2022 року місцеві бюджети Волині отримали у розпорядження  358 мільйонів гривень плати за землю.

Наразі внесок юридичних осіб до місцевих бюджетів – 308,6 мільйона гривень плати за землю. Фізичні особи – землевласники та землекористувачі перерахували 49,4 мільйона гривень земельного податку.

«Фінансове забезпечення громад значною мірою залежить від сумління та відповідальності усіх мешканців, які повинні своєчасно перераховувати до бюджету майнові податки. Власне плата за землю – це стабільне джерело надходжень, які кожна громада використовує для фінансування діяльності комунальних служб, закладів  охорони здоров’я та освіти, а також розв’язання інших актуальних питань, зокрема оборонного характеру», -наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Отож, у податковій службі рекомендують волинянам своєчасно перераховувати до бюджету належні податки та збори, а також подбати про сплату заборгованих у минулі роки податкових платежів – земельного податку та податку на нерухомість.

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.

Водночас податківці рекомендують  скористатися правом на податкову амністію тим, хто придбав майно за доходи, з яких не сплачено ПДФО. Сплативши збір після подання одноразової добровільної декларації, такі особи звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора