Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Місцеві громади Волині отримали 1,5 мільйона гривень транспортного податку

Дата: 27.09.2022 10:32
Кількість переглядів: 102

Волинські власники елітних автомобілів за підсумками восьми місяців 2022 року сплатили 1,5 мільйона гривень транспортного податку.

Із загальної суми надходжень майже 700 тисяч гривень транспортного податку надійшло до бюджету м. Луцька.

Тим часом, на Горохівщині до бюджетів громад сплачено 143 тисячі гривень транспортного податку. 133,5 тисячі гривень перерахували  власники авто, що зареєстровані у Луцькому районі. Ще 100 тисяч гривень – внесок власників вартісних автомобілів до бюджету м. Ковеля.

Транспортний податок входить до складу податку на майно. Власники елітних транспортних засобів мають обов’язок не лише сплачувати транспортний податок, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Усім, хто придбав дорогі автомобілі за доходи без належної сплати ПДФО,  запропоновано скористатися одноразовим добровільним декларування активів до 1 березня 2023 року.

Сплативши збір після подання одноразової добровільної декларації, такі особи звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії,  детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Нагадаємо, що ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік за кожний легковий автомобіль.

Отож, якщо Ви - власник легкового автомобіля, з року випуску якого минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість якого становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (в 2022 році –  2,43 млн гривень), варто подбати про сплату транспортного податку.

Сектор інформаційної взаємодії ГУДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора