Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

ВОЛИНСЬКІ ПОДАТКІВЦІ ВСТАНОВЛЮЮТЬ НЕПООДИНОКІ ФАКТИ ПОРУШЕНЬ ПРИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПІДАКЦИЗНИХ ТОВАРІВ

Дата: 03.10.2022 11:18
Кількість переглядів: 94

Головне управління ДПС у Волинській області постійно проводить моніторинг та аналіз господарської діяльності суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж підакцизних товарів.

За наявності підстав податківці виходять на фактичні перевірки. Важливо, що Державна податкова служба України запровадила виключно ризикоорієнтовані механізми організації та проведення таких фактичних перевірок.

Лише у вересні 2022 року у ході фактичних перевірок волинського бізнесу встановлено 47 порушень податкового та іншого законодавства. Серед типових порушень – реалізація алкогольних напоїв і тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку.

Вся виявлена у ході перевірок підакцизна продукція, що перебувала у «тіньовому» обігу – вилучена, - інформує управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області.

Задля запобігання порушень у сфері реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів пропонуємо за посиланням ознайомитися з найбільш типовими випадками  незаконного продажу, які допустили волинські підприємці.

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області застерігають: відсутність марки акцизного податку встановленого зразка на підакцизній продукції – не лише порушення податкового законодавства. Оскільки такий товар перебуває у нелегальному обігу, він становить загрозу життю і здоров’ю споживачів.

Щоб запобігти фактам незаконного продажу підакцизної продукції ДПС України пропонує громадянам інформувати податкову службу у будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці,  про відомі факти порушень законодавства, зокрема, щодо:

- незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків;

- відмову у розрахунку банківською карткою;

- торгівлю без ліцензій, порушення порядку реалізації підакцизної продукції;

- завищення цін на продовольчі товари, лікарські засоби;

- неоформлення трудових відносин з найманими працівниками;

- здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Така можливість реалізована завдяки створеному в ДПС чат-боту «StopViolationBot» на базі месенджера Telegram.

По-перше – це просто, по-друге – це швидко, і найголовніше – це ефективно.

Вся інформація, яка надходить до чат-боту, досліджується та перевіряється працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора