Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Платники податків Волині надають перевагу дистанційній комунікації з ДПС

Дата: 04.10.2022 15:21
Кількість переглядів: 389

Упродовж січня-вересня 2022 року платники податків Волині подали для опрацювання ДПС понад 293 тисячі звітних документів. Із загальної кількості понад 284 тисячі декларацій надійшло  в електронному вигляді.

Таким чином, майже 97 відсотків від усіх податкових звітів господарюючі суб’єкти Волині подають через Електронний кабінет.

«Такий високий показник подання звітності в електронному вигляді переконує у зручності пропонованих ДПС сервісів. Тим паче, що саме дистанційна взаємодія з контролюючими органами – найкращий запобіжник для усунення корупційних ризиків. Державна податкова служба України постійно працює над удосконаленням електронних сервісів відповідно до побажань платників. Сучасні інформаційні рішення, що впроваджені у процес податкового супроводу, дозволяють без особистого контакту з податковим інспектором виконати податкові зобов’язання, отримати адміністративні послуги чи іншу необхідну інформацію», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що дистанційна комунікація з контролюючими органами максимально спрощує подання звітів та економить  час і ресурси.

Серед прихильників електронного звітування на Волині – юридичні та фізичні особи.  Зокрема, волинські підприємці-фізичні особи подають через Електронний кабінет понад 96 відсотків декларацій, а юридичні особи - майже 98 відсотків звітів.

Нагадаємо, що одноразова добровільна декларація у рамках податкової амністії подається лише в електронному вигляді.

Громадяни, які в минулі податкові періоди здійснювали підприємницьку діяльність без належної сплати податків, придбали нерухомість, землю чи інші активи за кошти без оподаткування, можуть скористатися правом на податкову амністію. Зокрема, кожен, хто раніше отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора