Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

На Волині сплачено 5,5 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб

Дата: 12.10.2022 11:24
Кількість переглядів: 159

Із легальних доходів волинян упродовж дев’яти місяців 2022 року до бюджетів усіх рівнів сплачено 5 мільярдів 487 мільйонів гривень ПДФО.

Сума перерахованого ПДФО в області суттєво перевищує аналогічні показники торік. Зокрема, наразі надходження податку на доходи фізичних осіб майже на 1,5 мільярда гривень більші проти трьох кварталів минулого року.

Висока податкова культура місцевих працедавців і збереження робочих місць волинським бізнесом – основні передумови стабільної сплати ПДФО, - відзначають у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Показники надходжень ПДФО переконують у тому, що реальний сектор економіки в області зберігає економічну активність та активно адаптується до діяльності в умовах воєнного стану. Саме завдяки легальному бізнесу та офіційним робочим місцям громади і держбюджет щомісяця отримують вагомі податкові надходження. Безумовно, що  соціальна відповідальність платників податків  сприяє  сталим бюджетним надходженням, відповідно – держава і громади спроможні фінансувати видатки на оборону країни та соціально-економічні програми», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують: підтримати країну фінансово можуть громадяни, котрі відзвітуються у рамках податкової амністії. Держава запропонувала до 1 березня 2023 року на компромісних умовах подати одноразову добровільну декларацію про активи, що придбані у минулі податкові періоди за доходи без належного оподаткування.

Особи, які задекларують такі активи та перерахують до бюджету  одноразовий збір, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від оподаткування в минулому.

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом - сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація у банері «Одноразове добровільне декларування».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора