Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

В Україні запрацював державний інтернет-магазин дров для населення “ДроваЄ”

Дата: 18.10.2022 17:20
Кількість переглядів: 381

Лісгоспи вже приймають онлайн замовлення від українців. У декілька кліків кожен може придбати собі чи своїм рідним дрова на зиму та ще й з доставкою додому.

«Уряд робить все можливе, щоб цієї зими українці були з теплом. Прем’єр-міністр України поставив чіткі завдання для сталого проходження осінньо-зимового періоду у 2022-2023 роках. З цією метою лісгоспи здійснюють заготівлю паливних дров для населення. Щоб спростити та зробити зручною для українців купівлю дров ми створили державний інтернет-магазин “ДроваЄ”, - розповів Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Щоб купити дрова потрібно:

Через інтернет-магазин ви напряму контактуєте з лісгоспом, який реалізує продукцію.

Посилання на ресурс: https://drovae.gov.ua/

Як оформити замовлення в інтернет-магазині ДроваЄ

Увійдіть до системи за допомогою ID.GOV.UA

Щоб сформувати замовлення, увійдіть до системи. При вході ви зможете авторизуватися через банк, яким користуєтеся. Це потрібно для ідентифікації Вас як фізичну особу.

Оберіть постачальника, тип дров та інші параметри

Спочатку вкажіть зручне для себе місце розташування. Далі система запропонує найближчих до вас постачальників дров. Коли ви обрали лісгосп, оберіть із запропонованого переліку тип дров та їхню кількість. За 1 рік кожен громадянин має можливість замовити 15 м3 дров.

Очікуйте підтвердження вашого замовлення від постачальника та здійснюйте оплату

Якщо виникне необхідність для уточнення деталей, постачальник зв’яжеться з вами.

Потім вам стає доступна функція онлайн оплати замовлення в особистому кабінеті.

Важливо щодо доставки: не всі лісгоспи мають таку можливість і пропонують цю функцію. Їхня першочергова задача – забезпечити населення дровами. Тому пропонується також функція доставки через посередників.

Під час отримання дров ви маєте пред’явити документи, які посвідчують особу та РНОКПП особи, яка оформлювала замовлення.

Ажіотаж на ринку дров зберігається, тому просимо відноситися із розумінням до часу очікування.

Звертаємо увагу, що на одну фізичну особу встановлено ліміт на покупку в 15 кубометрів дров на опалювальний сезон. Тому для уникнення зловживань і оптових закупівель в магазині діє система авторизації користувачів.

Крім того, ви можете придбати дрова напряму в лісгоспі чи лісництві. Мобільні телефони відповідальних осіб опубліковані на сайтах та фейсбук-сторінках обласних лісогосподарських управлінь та державних лісогосподарських підприємств.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора