Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

На Волині придбання ліцензій на реалізацію підакцизної продукції додало бюджету понад 19 мільйонів гривень

Дата: 24.10.2022 15:12
Кількість переглядів: 400

Упродовж дев’яти місяців 2022 року господарюючі суб’єкти Волині сплатили до бюджетів усіх рівнів 19,2 мільйона гривень за придбані ліцензії на реалізацію підакцизної продукції.

Зокрема, в області понад 6 мільйонів гривень сплачено за отримані СГД ліцензії на оптову торгівлю алкоголем і тютюном. Громади отримали 11,2 мільйона від платників, які придбали ліцензії на право роздрібної реалізації горілчаної продукції та тютюнових виробів. Придбання ліцензій на реалізацію пального додало бюджету понад 2 мільйони гривень.

Наявність ліцензії для реалізації підакцизної продукції оптом та у роздріб – обов’язкова умова здійснення діяльності СГД, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.  Якщо продавець підакцизного товару не має відповідної ліцензії, то це ставить під сумнів якість пропонованих ним горілчаної продукції чи тютюнових виробів.

Отож, споживачі підакцизної продукції мають бути пильними і купувати горілчані чи тютюнові вироби у продавців, які мають ліцензію на такий вид діяльності. Така відповідальність убезпечить від споживання неякісної продукції, що може нести загрозу життю і здоров’ю, і сприятиме наповненню бюджету.

Споживачам також варто врахувати, що безпечна для життя і здоров’я підакцизна продукція на кожній одиниці спиртного чи тютюнових виробів обов’язково повинна мати марку акцизного податку встановленого зразка.

Якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання пального та фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номером (0332) 777-152  (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора