Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Промислові будівлі та склади, що здаються в оренду, підлягають оподаткуванню податком на нерухоме майно

Дата: 26.10.2022 14:35
Кількість переглядів: 140

Чи виникає у платника обов’язок декларувати та сплачувати податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в разі отримання у  власність будівлю, яка віднесена до групи "Будівлі промислові та склади" (код 125) Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000 (далі - Класифікатор) і частина приміщень у будівлі надається в оренду?

Підпунктом "є" пп. 266.2.2 п. 266.2 ст. 266 Кодексу з об'єктів оподаткування Податком виключені будівлі промисловості, віднесені до групи "Будівлі промислові та склади" (код 125) Класифікатора, що використовуються за призначенням у господарській діяльності суб'єктів господарювання, основна діяльність яких класифікується у секціях B - F КВЕД ДК 009:2010, та не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку.

Таким чином, у платника, основна діяльність якого класифікується у секції C КВЕД ДК 009:2010, будівля, яка перебуває у його власності, відноситься до групи "Будівлі промислові та склади" (код 125) Класифікатора, у разі надання платником податку приміщень у будівлі в оренду виникає обов'язок по нарахуванню податкових зобов'язань з Податку в частині зазначеної в договорі оренди площі будівлі.

Разом з тим, якщо згідно з даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно платник має у власності різні об'єкти нерухомості, зокрема, і такий об'єкт, як "будівля адміністративна", за який у платника виникають податкові зобов'язання з Податку.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора