Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Волинські спрощенці додали бюджетам громад майже 700 мільйонів гривень єдиного податку

Дата: 14.11.2022 09:07
Кількість переглядів: 114

Господарюючі суб’єкти Волині, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, впродовж січня-жовтня 2022 року спрямували до місцевих бюджетів 692.2 мільйона гривень єдиного податку. Надходження єдиного податку в області на 14,2 відсотка перевищують минулорічні показники за аналогічний період.

Ріст показників сплати єдиного податку фіксують серед усіх груп платників.

Щодо вкладу кожної з груп платників єдиного податку, то найбільш вагомий внесок до бюджету громад фізичних осіб - підприємців –  533,7 мільйона гривень. Юридичні особи - спрощенці сплатили 100,9 мільйона гривень. Сільськогосподарські товаровиробники Волині спрямували до місцевих бюджетів 57,6  мільйона гривень єдиного податку.

«Фінансова стабільність громад залежить від податкової дисципліни кожного платника податків. Завдяки представникам підприємництва, які чесно сплачують податки,  органи місцевого самоврядування отримують кошти для підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури та фінансування соціально-економічних програм. Всупереч труднощам воєнного часу волинські спрощенці демонструють відповідальність і виваженість,  сумлінно виконуючи свої обов’язки перед державою і громадами», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Довідково: загалом вклад платників податків  Волині до бюджетів громад за підсумками десяти місяців 2022 року перевищив 6,5 мільярда гривень.

Нагадаємо, що податкова служба пропонує  платникам податків дистанційне спілкування , як  найбільш прийнятне і безпечне в умовах воєнного стану та карантинних обмежень. Зокрема, взаємовідносини ДПС із платниками передбачають дистанційну взаємодію через Електронний кабінет і ґрунтуються на якісній консультаційній допомозі в Центрах обслуговування платників.

Щодо фізичних осіб, які раніше здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, то саме зараз можна скористатися правом на податкову амністію, - звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

До 1 березня 2023 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, то детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора