Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Сергій ЧЕРНОВ: В рамках Програми ФАО та УАРОР 700 аграріїв вже отримали понад 15 000 рукавів для зберігання зерна

Дата: 18.11.2022 13:17
Кількість переглядів: 125

700 українських аграріїв, в рамках співпраці ФАО, Мінагрополітики та УАРОР, вже отримали понад 15 000 тисяч полімерних рукавів для зберігання зернових культур.

Про це зазначив під час чергової роздачі рукавів, що відбувалась у Великій Димерці Київської області, 16 листопада, Президент Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов.

У заході також брали участь Координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун, Голова офісу ФАО в Україні П’єр Вотьє, представник Посольства Канади Сергій Курдицький та Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Денис Башлик.

«Станом на сьогодні наша спільна Програма сягнула майже екватору. Дякуючи партнерам, Програма зможе забезпечити зберігання 30% українського зерна. Це велика допомога економіці, органам місцевого самоврядування та загалом продовольчій безпеці як України, так і світу», зазначив Президент УАРОР.

У свою чергу, Координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун висловила готовність повністю сприяти в подоланні кризових явищ в агросекторі, які виникли через повномасштабну війну в Україні, та запевнила в подальшій співпраці та підтримці українських аграріїв.

Крім того, Агровиробники в найближчий час зможуть зареєструватися та отримати допоміжну техніку для завантаження та розвантаження рукавів. Про це зазначив Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Денис Башлик.

Нагадаємо, по Україні планується роздати 35 тисяч рукавів, що забезпечить зберігання 7 мільйонів тонн зерна. Допомога надається малим фермерам та підприємствам.

Програму «Допомога тимчасовими засобами для зберігання зерна» реалізовує Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО), Міністерство аграрної політики та продовольства України у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад

Програма є частиною Стратегії ФАО щодо підтримки зберігання зерна. Програма реалізується за фінансової підтримки урядів КанадиЯпонії та австралійської благодійної організації Minderoo Foundation.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора