Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

Дата: 25.11.2023 10:15
Кількість переглядів: 153

Щорічно в четверту суботу листопада Україна відзначає День пам'яті жертв голодомору.

В цей день український народ віддає шану пам`яті безневинним жертвам жахливого геноциду, вчиненого проти нього ворогами в минулому сторіччі. Внаслідок геноциду 1932–1933 років, масових штучних голодів 1921–1923 та 1946–1947 років втратила мільйони людських життів, найуразливішою категорією з яких стали діти.

І лише після оголошення незалежності України почалося розслідування масштабів найбільшого Голодомору 1932-1933 років.

Тож нашим спільним обов'язком є гідно вшанувати вбитих голодом жертв комуністичного режиму і передати пам’ять про трагедію наступним поколінням.

Пам’ятаємо злочин сталінського геноциду та його жертв. Єднаємося, тому що єдність є запорукою нашої перемоги, адже у нинішній війні □осія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору 1932–1933 років – знищення української ідентичності та української нації. Сьогодні українці мають власну державу. І завдяки цьому успішно протистоять путінському геноциду.

Вдруге пам'ять жертв голодомору вшановуємо в умовах повномасштабної російської агресії. Десятки населених пунктів стерті з лиця землі, тисячі мирних українців стали жертвами обстрілів і бомбардувань, були закатовані й розстріляні.

Нині українські воїни не лише захищають територіальну цілісність і суверенітет України, але і нашу ідентичність, право бути господарями на своїй землі, шанувати власну мову, історію, культуру, героїв.

Нам вистачить сил вистояти та перемогти. Бо ми – УКРАЇНЦІ.

Запаліть свічку пам'яті за вбитими голодом. Передайте тепло, станьте поряд із тим, хто нині бореться, аби більше цього ніколи не сталось.

Допоможіть знайомим волонтерам придбати такі необхідні бійцям техніку, амуніцію, інвентар. Станьте до плетіння маскувальних сіток чи виготовлення окопних свічок.

Вічна пам'ять усім загиблим!

 

Голова районної ради                                                                             Віктор Хиць


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора