Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Пам’ятаємо. Єднаймося. Переможемо! - вшанували пам'ять жертв голодоморів

Дата: 26.11.2022 16:16
Кількість переглядів: 70

26 листопада, у День пам'яті жертв голодоморів в Україні, володимирчани традиційно зібрались біля символічної могили полеглим за волю України, аби вкотре заявити: ми шануємо усіх, чиє життя було покладено на вівтар нашої незламності, ми пам’ятаємо злочин сталінського геноциду та його жертв. Україна втратила мільйони людських життів через масовий і штучний голод, який створив московський тоталітарний режим.

У поминальних заходах взяли участь голова районної ради Віктор Хиць, заступник голови РДА Віктор Фіщук, міський голова Ігор Пальонка разом з працівниками очолюваних ними установ. З національними стягами та хлібом на вишитих рушниках схилили голови в скорботі місцеві союзянки. Молитовно пом'янули заморених голодом священники Православної Церкви України на чолі з єпископом Володимирським та Турійським Матфеєм. Розділили між присутніми символічну хлібину студенти військового вишу. А до символічної могили учасники заходу поклали квіти.

Крім того,у пам’ять про жертв голодоморів у своїх оселях українці сьогодні запалять свічки о 16:00 та долучаться до загальнонаціональної хвилини мовчання.

Відзначення Дня пам'яті жертв голодоморів цьогоріч має особливе значення - це ще один привід продемонструвати усьому світу нашу національну єдність та історичну пам'ять, завдяки яким наш народ стає лише сильнішим і непереможним!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора