Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

До новорічно - різдвяних святкувань варто купувати лише легальну алкогольну продукцію, - ГУ ДПС у Волинські області

Дата: 22.12.2022 11:21
Кількість переглядів: 115

Підакцизний товар, що перебуває у законному обігу, за умови помірного споживання, не становить загрози життю та здоров’ю, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області і рекомендують відповідально поставитися до придбання лікеро-горілчаної продукції до святкового столу.

Серед умов, які вказують на те, що алкоголь відповідає стандартам якості та реалізується з дотриманням вимог закону, - марка акцизного податку встановленого зразка на кожній одиниці продукції та ліцензія у продавця такого товару.

«У випадку легальної торгівлі горілчаною продукцією у фіскальному чеку, який зобов’язаний видати продавець, повинна бути відображена сума роздрібного акцизу. Тому відповідальні  споживачі не лише убезпечують себе від наслідків отруєння сурогатом, а ще й дбають про наповнення місцевого бюджету. Акцизний податок із роздрібної реалізації підакцизної продукції зараховується винятково до бюджетів громад», - зазначає в.о. начальника Головного  управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

До речі, впродовж січня-листопада 2022 року легальна реалізація підакцизної продукції додала громадам Волині понад 126 мільйонів гривень роздрібного акцизу.

Тим часом ГУ ДПС у Волинській області систематично здійснює моніторинг за ситуацією на ринку реалізації горілчаної продукції та тютюнових виробів, зокрема на предмет дотримання вимог податкового законодавства господарюючими суб’єктами.

Нагадаємо, що в умовах воєнного стану Державна податкова служба забезпечує контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, ресторанного господарства та послуг шляхом проведення фактичних перевірок.

Насамперед, перевірки закладів торгівлі та громадського харчування проводяться за скаргами громадян, у яких повідомляється про відмову суб’єкта господарювання у можливості проведення розрахунків за придбані товари (послуги) платіжною карткою, незастосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків за продаж підакцизної продукції.

Якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання пального та фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номером (0332) 777-152  (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора