Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

З ДОТРИМАННЯМ КОМЕНДАНТСЬКОЇ ГОДИНИ ТА ЗАБОРОНОЮ ФЕЄРВЕРКІВ ПРОХОДИТИМУТЬ НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНІ СВЯТА У РАЙОНІ

Дата: 23.12.2022 08:50
Кількість переглядів: 142

22 грудня голова районної ради Віктор Хиць та начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач спільно з провели зустріч із представниками церков різних конфесій району, очільниками силових структур, ДСНС, аби обговорити, які превентивні заходи безпеки варто вжити, щоб зимові свята у всіх громадах району минули спокійно. Насамперед йшлося про уникнення масових скупчень людей та дотримання правил комендантської години.

Необхідність впровадження безпекових обмежень священники підтримали, по лінії підпорядкованих єпархіям релігійних громад вони повідомлять вірянам про час богослужінь, який не збігатиметься із комендантською годиною, що триває з опівночі до 5-ї ранку.

У свою чергу начальник районного відділу поліції Василь Майданюк наголосив, що під час планового патрулювання у період свят, які тривають майже місяць, поліцейські звертатимуть увагу не лише на порушення обмежень у пересуванні населеними пунктами та між ними, а й на використання та продаж феєрверків, які в Україні повністю заборонені за невеликим виключенням – дозволяється вдома розважати малечу хлопавками з конфетті та бенгальськими вогниками.

А ще усім слід пам’ятати про заборону підходити і торкатись підозрілих предметів, які можна знайти на вулиці чи в дворі. У випадку виявлення «подарунка», що викликає підозру чи навіть сумнів, варто звернутись до поліції або рятувальників, адже пакунок може містити вибухонебезпечні предмети.

До слова, окрім поліції охорону навколишнього порядку в період свят забезпечуватимуть члени добровольчих формувань територіальних громад, планується співпраця в цьому напрямку із представниками територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки, на вулицях міст працюватимуть камери відеоспостереження. Тож працівники правоохоронних структур закликають громадян бути виваженими та уважними у ці дні, аби не псувати настрій собі та оточуючим.

Начальник районного відділу ДСНС Вячеслав Процюк також нагадав і про необхідність дотримання населенням заходів безпеки під час користування обігрівальними приладами, газовим обладнанням, пічним опаленням тощо. В свою чергу начальник РВА Юрій Лобач доручив головному рятувальникові району ще раз провести перевірку роботи «Пунктів незламності», до яких, особливо у період зниження температури повітря чи тривалого відключення електроенергії, звертатимуться громадяни.

А настоятель храму святого Йосафата, отець Марко Максимів, зазначив, що усім спільно потрібно дбати про те, аби люди розуміли: свято – це не гуляння, а нагадування кожному про необхідність творити добро.

За підсумками наради вирішено підготувати пам’ятку як для громадян, так і організаторів різного роду святкових заходів зимового циклу із застереженнями про головні небезпеки, в тому числі, провокації ворога, який використовує свята. аби завдати Україні ще більшої шкоди, та розповсюдити її серед широких верств населення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора