Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Поліцейські Володимирського районного відділу поліції нагадують громадянам основні правила захисту від шахраїв

Дата: 10.01.2023 09:03
Кількість переглядів: 144

Дбаючи про безпеку громадян, працівники поліції проводять активну профілактичну інформаційну роботу, спрямовану на захист користувачів мережі Інтернет. Особливу увагу людей поліцейські звертають на застереження від фінансових шахраїв, які спеціалізуються на незаконних привласненнях коштів онлайн-покупців.

Йдеться про найпоширеніші випадки шахрайств, пов’язаних із попитом на онлайн-покупки. Зокрема, особливо актуальних тепер пристроїв та засобів для обігріву або ж генерування електроенергії. Натрапивши на фейкового продавця та здійснивши переказ коштів на вказаний ним банківський рахунок, покупці не отримують товар та втрачають можливість зворотного зв’язку з продавцем.

Крім того, від початку повномасштабних воєнних дій в Україні громадяни намагаються якнайбільше допомогти нашій армії в необхідних закупівлях військового спорядження чи техніки. Зростанням кількості грошових переказів для допомоги ЗСУ теж користуються шахраї. Під виглядом збору коштів для військових, заради власного незаконного збагачення, зловмисники поширюють у соцмережах фейкові реквізити для переказу донатів.

Для того, щоб не стати жертвами шахраїв, поліцейські радять громадянам дотримуватися таких правил:

не здійснюйте покупки у неперевірених онлайн-магазинах, особливо, якщо покупка не передбачає варіант оплати за товар під час його отримання, перевіряйте офіційні назви сайтів, якими користуєтеся;

не вводьте свої реквізити, які містять детальну інформацію про ваші особисті дані та банківські рахунки, не озвучуйте та не пересилайте CVV або пін-коди банківських карток;

перераховуючи благодійні кошти, ні в якому разі не переходьте за посиланнями, які надходять в смс-повідомленнях чи інших месенджерах від сумнівних, невідомих благодійних фондів;

якщо ви бажаєте фінансово підтримати ЗСУ, найперше користуйтеся для цього спеціальними послугами вашого банку чи додатком «ДІЯ». Або ж пересилайте кошти лише перевіреним, добре знайомим вам особам, у правильних намірах яких ви впевнені.

Також зверніть увагу на шахрайські телефонні дзвінки. Не довіряйте особам, які телефонують вам, представляючись працівниками служби безпеки банку і при цьому просять озвучити ваші персональні дані та дані банківського рахунку, радять переходити за сумнівними посиланнями, просять вас здійснити певні дії з карткою через банкомат тощо.

Громадяни будьте пильними та бережіть себе!

#поліція #шахрайство #профілактика #застереження

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора