Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

У новому році волинські платники податків підтверджують свій вибір електронного формату спілкування з ДПС

Дата: 01.02.2023 16:19
Кількість переглядів: 111

У січні 2023 року 99 відсотків звітів до ДПС на Волині подано в електронному вигляді.

Незмінність настроїв волинських платників податків щодо онлайн-спілкування з посадовцями податкової служби – переконливий аргумент на користь впровадження сучасних інформаційних рішень у процес обслуговування бізнесу та громадян, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Як і торік,  звітування в електронному вигляді однаково популярне серед фізичних та юридичних осіб області.

«Дистанційна взаємодія з контролюючими органами нівелює корупційні ризики, оскільки виключає суб’єктивний чинник. Власне автоматизована обробка звітних даних не передбачає жодного особистого контакту податкового інспектора та платника податків. А це означає, що підстави, за яких звіти можуть бути відхилені, винятково обґрунтовані, платник самостійно вносить і коригує звітні дані»,  - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Довідково: торік 98 відсотків звітних документів до ДПС юридичні особи в області подали через Електронний кабінет. Понад 96  відсотків декларацій волинські підприємці теж подали дистанційно. Щороку зростає кількість громадян, які подають декларацію про майновий стан і доходи через Електронний кабінет.

Нагадаємо, що одноразова добровільна декларація у рамках податкової амністії подається лише в електронному вигляді.

Громадяни, які в минулі податкові періоди здійснювали підприємницьку діяльність без належної сплати податків, придбали нерухомість, землю чи інші активи за кошти без оподаткування,  можуть скористатися правом на податкову амністію. Зокрема,  кожен, хто раніше отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора