Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

На Волині до місцевих бюджетів сплачено на 45 відсотків більше податків

Дата: 05.04.2023 10:37
Кількість переглядів: 107

Громади Волині за підсумками січня-березня 2023 року отримали в розпорядженні 2 мільярди 283 мільйони гривень податкових платежів. Це на 44,9 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

«Підсумок першого  кварталу – плюс 707,5 мільйона гривень до бюджетів громад області. Це означає, що органи місцевого самоврядування можуть планувати видатки з врахуванням позитивної динаміки наповнення бюджету. Безумовно, що місцеве самоврядування має чимало актуальних напрямків для фінансування, зокрема оборонного характеру. З огляду на важливість залучення бюджетоутворюючого податку на доходи фізичних осіб, розраховуємо на реальне партнерство з керівниками громад у питанні  офіційного працевлаштування та активного інформування громадян про обов’язок сплатити майнові податки», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що залучення додаткових надходжень та пошук  нових джерел наповнення бюджетів – спільний пріоритет для податківців та органів місцевого самоврядування.

«Тому саме час нагадати, що отримані доходи без належної сплати податків, треба задекларувати до 1 травня. Лідери громад мають найбільш повну інформацію про громадян, які отримують  іноземні доходи чи на оплатній основі надають послуги власною технікою у період сезонних польових робіт. Варто переконати таких мешканців подбати про добробут громади»,  - наголошує Сергій Лисеюк.

Нагадаємо, що 1 січня 2023 року в Україні стартувала  кампанія декларування доходів громадянами за 2022 рік.

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Із огляду на доступність ІТ-сервісів,  потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет.

Про перебіг та особливості нинішньої деклараційної кампанії громадяни можуть дізнатися із тематичного банера «Деклараційна кампанія-2023» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. Відповіді на актуальні питання громадяни-декларанти мають можливість отримати щоп’ятниці у ході роботи тематичної «гарячої» лінії за номером телефону  (0332) 777-106 з 11.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора