Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Громади Волині отримали в розпорядження понад 120 мільйонів гривень плати за землю

Дата: 24.04.2023 10:33
Кількість переглядів: 98

 

За підсумками першого кварталу 2023 року до місцевих бюджетів Волині сплачено 120,3 мільйона гривень плати за землю. Це на 2.4 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду торік.

Зокрема, місцеві бюджети області отримали 107,8 мільйона гривень плати за землю від юридичних осіб і 12,5 мільйона гривень земельного податку, який перерахували фізичні особи-землевласники та землекористувачі.

«Плата за землю у складі майнових податків, які зараховуються винятково до місцевих бюджетів, - важливе джерело  надходжень територіальних громад. Наше спільне завдання з органами місцевої влади – забезпечити своєчасну і повну сплату майнових податків усіма платниками, які мають такий обов’язок. Задля якісного адміністрування  податкова служба потребує інформацію від органів місцевого самоврядування про власників землі та землекористувачів. Тому пропонуємо керівникам громад вже зараз  проаналізувати   ситуацію зі сплатою майнових податків громадянами і, в разі потреби, інформувати органи ДПС про потенційні джерела залучення додаткових податкових надходжень», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Окрім поточних платежів громадянам, які мають у власності чи користуванні земельні ділянки, варто подбати про сплату заборгованих у минулі роки земельного податку та податку на нерухомість, - нагадують у податковій службі.

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків із бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків із персонального комп’ютера чи гаджета.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора