Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Вшанували пам'ять жертв Другої світової війни

Дата: 08.05.2023 15:55
Кількість переглядів: 157

08 травня у День пам’яті та примирення голова районної ради Віктор Хиць та начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні 1939-1945 років, поклавши квіти до пам’ятних знаків на меморіалі жертвам фашизму.

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ.

Головним посилом цьогорічного відзначення в Україні Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і Дня Європи є демонстрація об’єднаних з країнами-партнерами зусиль задля відновлення миру. Шлях до миру в Європі сьогодні - перемога над державою-агресором – російською федерацією.

Друга світова стала можливою через змову антигуманних режимів – нацистського і радянського. Спадкоємицею останнього нині є російська федерація. Вона прагне привласнити перемогу над нацизмом, щоб маніпулювати й власними громадянами, і міжнародною спільнотою. Ми наголошуємо – жодна країна не може претендувати на виняткову роль у перемозі над нацизмом.

Перемога – результат титанічних зусиль десятків держав і сотень народів. Так само неприпустимими є спроби прикриватися моральним авторитетом переможця для агресивної політики, кульмінацією якої стало злочинне повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну 24 лютого 2022 року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора