Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ # УРЯДОВІ_РІШЕННЯ

Дата: 02.06.2023 08:41
Кількість переглядів: 72

Підсумки засідання Кабінету Міністрів:

Ухвалено низку рішень, що спрямовані на посилення захисту прав та безпеки дітей в Україні.

Врегульовано питання тимчасової евакуації та повернення за місцем постійного проживання дітей, які навчаються в закладах цілодобового перебування. Ідеться про будинки дитини, спецзаклади освіти, притулки для дітей, будинки-інтернати.

Доручено обласним військовим адміністраціям евакуйовувати дітей із закладів, які розташовані в зоні бойових дій менш ніж за 50 км від кордону з росією та менш ніж за 100 км від тимчасово окупованої території.

Внесено зміни до низки постанов щодо усиновлення дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, переміщених із зони бойових дій або тимчасово окупованих територій.

Розширено право на отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Зокрема, спрощено процедуру для тимчасово переміщених дітей.

Деталі http://surl.li/hnzdh

Ухвалено рішення про перерозподіл у Тернопільську та Чернівецьку області 14 млн грн субвенції на підтримку медзакладів. Кошти передбачені на фінансування утримання в дитячих будинках евакуйованих дітей. Це діти-сироти або діти позбавлені батьківського піклування, яких перемістили у відносно безпечні регіони.

Крім того, модернізовано технологічні моделі організації харчування в закладах освіти. Зокрема, вводяться такі поняття як базова, опорна кухня та фабрика-кухня. У дитячих садочках дозволятиметься організація кейтерингу.

Також схвалено Стратегію розвитку імунопрофілактики до 2030 року та план дій її реалізації.

Деталі http://surl.li/hnzoi

Після початку повномасштабної війни в Україні росія вчинила понад 4200 кримінальних злочинів проти дітей. Чи не щотижня від російських обстрілів зазнають поранень або гинуть діти. На сьогодні відомо про майже 500 загиблих дітей, близько тисячі — поранених, майже 400 вважаються зниклими, тисячі — депортовані до росії або на тимчасово окуповані території. Точну кількість постраждалих наразі встановити неможливо. «Сьогодні діти в усьому світі знають, що це їхнє свято — вони чекають повітряних кульок, ласощів, свята. Але не українські діти — наші діти вважають святом тиху ніч, коли спокійно можна спати у власному ліжечку… коли вони та їхні батьки в безпеці», — підкреслив Денис Шмигаль. http://surl.li/hnyyk

Затверджено протокольне рішення про перевірку роботи всіх об’єктів цивільного захисту в Україні. Також Уряд напрацює зміни до законодавства для посилення кримінальної відповідальності тих, хто своєю недбалістю наражає дітей та дорослих на смертельну небезпеку: «Покарання буде суворим, щоб такі кричущі випадки більше не повторилися». http://surl.li/hoacl

Промова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на засіданні Уряду

http://surl.li/hnzyl

Затверджено порядок евакуації (повернення) статусних дітей. Серед основних новел документу – запровадження механізму евакуації статусних дітей, а у разі виїзду їх за межі України – повернення на Батьківщину. Цей процес буде відбуватися відповідно до чіткого плану, який розроблятиметься на підставі форми, затвердженої спільним наказом Мінсоцполітики, Мінреінтеграції та МВС. Тобто, для кожного факту повернення буде складено індивідуальний план зі строками та відповідальними виконавцями. http://surl.li/hoabo

Ухвалено дві важливі постанови, які стосуються шкільного харчування. «Про реалізацію спільного з Всесвітньою продовольчою програмою при Організації Об’єднаних Націй (ВПП ООН) проекту щодо надання фінансової підтримки закладам загальної середньої освіти у 2023/24 навчальному році» та «Про внесення змін до Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». http://surl.li/hoaen


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора