Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ # УРЯДОВІ_РІШЕННЯ

Дата: 23.08.2023 08:49
Кількість переглядів: 362

Підсумки засідання Кабінету Міністрів:

*Продовжено дію механізму покладання соціального обов’язку на ринку природного газу до середини квітня 2024 року. «Забезпечуємо незмінність тарифів на тепло для населення в новому опалювальному сезоні. «Нафтогаз» буде й надалі реалізувати газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною — 7,4 тис. грн за тисячу кубічних метрів», — повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль: http://surl.li/kitwb.

* Виділено ще 1,3 млрд грн на відбудову пошкодженого та зруйнованого житла в зоні наслідків російського теракту на Каховській ГЕС. Денис Шмигаль підкреслив, що люди в Миколаївській та Херсонській областях матимуть ресурси для ремонтів своїх осель до зими.

«Майже 565 млн грн ми спрямували на компенсації по 5 тис. грн кожному, хто постраждав від підриву росією Каховської ГЕС. 17,5 тис. людей подали відповідні заявки, вже виплатили 54,6 млн грн компенсацій. Прийом заявок триватиме до кінця жовтня, щоб встигли всі, хто потребує підтримки», — підкреслив очільник Уряду: http://surl.li/kiuby.

* У рамках покращення роботи українсько-європейського кордону Уряд ставить три ключові завдання:

1) Розбудова прикордонної інфраструктури, зокрема, мережі автомобільних пунктів пропуску. «Наразі на кордоні з ЄС їх функціонує 21. Три з них відкриті під час повномасштабної війни. У планах — створення ще дев’яти пунктів пропуску та модернізація тринадцяти», — повідомив Денис Шмигаль.

2) Спільний митний та прикордонний контроль з країнами ЄС. Тобто, буде один пункт пропуску, де працюватимуть представники обох держав. «Пілотний проект реалізуємо на польсько-українському кордоні. Під час візиту до Бухаресту Україна зробила відповідну пропозицію і Румунії», — зазначив очільник Уряду.

3) Продовження реалізації «митного безвізу» з країнами Євросоюзу. За десять місяців роботи безвізу вже оформлено 15 тис. транзитних декларацій в обидва боки. За словами Глави Уряду, тепер «завдання перевести митниці на нове програмне забезпечення, щоб відповідати європейським стандартам»: http://surl.li/kiugo.

*Промова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на засіданні Уряду: http://surl.li/kiugv.

*Внесено зміни до Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій. Тепер потрібна лише одна довідка про безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України.

«Ця довідка повинна містити інформацію про документи, які підтверджують участь особи у відповідних заходах, і саме вона стане основою для присвоєння статусу учасника бойових дій. Цей крок значною мірою допоможе звільнитися від зайвої бюрократії і прискорити процедуру визнання внеску у захист України та присвоєння їм статусу учасника бойових дій», - прокоментував Олексій Резніков: http://surl.li/kiurg.

*Ухвалено рішення щодо компенсації роботодавцям витрат на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ груп в розмірі до 100,5 тис. грн. «Сьогоднішнім рішенням Уряд запроваджує програму виплат компенсації таким роботодавцям на придбання необхідних меблів, технічних засобів. За нашими прогнозами, вже до кінця цього року вдасться облаштувати щонайменше півтори тисячі робочих місць”, - зазначила Перший віце-прем’єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко: http://surl.li/kiuih.

*Затверджено зміни до Положення про ДПС в частині платіжних послуг. Серед змін наступне: до небанківських надавачів платіжних послуг та емітентів електронних грошей, які не подали відповідним контролюючим органам ДПС в установлений законом строк повідомлення про відкриття або закриття рахунків/електронних гаманців платників податків, ДПС застосовуються такі ж фінансові санкції, як і до банків та інших фінансових установ: http://surl.li/kiukp.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора