Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

На Волині вже працюють понад 8 тисяч програмних реєстраторів розрахункових операцій

Дата: 30.08.2023 09:53
Кількість переглядів: 67

Від початку кампанії активного інформування представників підприємництва про необхідність застосовувати реєстратори розрахункових операцій в області зареєстровано 553 програмні РРО. Таким чином, господарюючі суб’єкти Волині вже використовують у своїй діяльності 8021 ПРРО.

Тим часом, кількість класичних РРО, за посередництвом яких проводяться готівкові розрахунки в області - 5240.

У зв’язку з відновленням відповідальності за порушення законодавства в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, волинський бізнес впродовж серпня активно налаштовує та використовує у роботі  програмні РРО.

Водночас представники управлінь податкового аудиту, оподаткування фізичних осіб, контролю за підакцизними товарам та державних податкових інспекцій систематично зустрічаються із підприємцями задля інформування про положення Закону № 3219.

Індивідуальні консультації та практичну допомогу щодо налаштування ПРРО ДПС  надають у кожній податковій інспекції Волині.

Звертаємо увагу, що з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення податківцями факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції. Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора