Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

На Волині представникам малого бізнесу розповіли про особливості  готівкових розрахунків через РРО/ПРРО

Дата: 05.09.2023 11:20
Кількість переглядів: 63

Тематичний онлайн-семінар «Працюємо з РРО/ПРРО без штрафів» відбувся 4 вересня 2023 року. До онлайн-діалогу з фахівцями Головного управління ДПС у Волинській області долучилися представники малого бізнесу, які здійснюють діяльність на ринках та у сільській місцевості.

Під час дистанційного спілкування з платниками податків начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Роман Денисюк розповів про положення Закону № 3219, який відновлює відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» і відповів на запитання учасників заходу щодо застосування РРО/ПРРО у місцях торгівлі за межами ринків та у сільських населених пунктах.

Посадовець акцентував увагу представників бізнес-середовища на важливості дотримання вимог закону щодо проведення готівкових розрахунків і запропонували платникам податків скористатися програмним РРО ДПС.

Нагадаємо, що такі онлайн-зустрічі з підприємцями за участю фахівців відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту та управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Волинській області проходять двічі на тиждень.

Під час семінарів за посередництвом інформаційної платформи ZOOM підприємці мають можливість почути відповіді фахівців податкової служби на актуальні питання застосування РРО/ПРРО.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують на необхідності дотримання вимог закону щодо застосування РРО/ПРРО підприємцями-спрощенцями, окрім І групи, у зв’язку з відновленням відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону).

Із 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

Нагадаємо, що консультаційну допомогу щодо роботи з ПРРО надають у всіх податкових інспекціях області. З переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, варто ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора