Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

На Волині зберігається позитивна динаміка сплати податків із доходів і майна фізичних осіб

Дата: 12.09.2023 09:27
Кількість переглядів: 75

Волинські податківці підсумували результати роботи за вісім місяців 2023 року на координаційній нараді, яка відбулася на базі Ковельського району.

До діалогу щодо показників адміністрування податку з доходів фізичних осіб, єдиного соціального внеску, військового збору, єдиного податку, податку на нерухоме майно, плати за землю, транспортного, екологічного податків,  туристичного збору запросили керівників територіальних підрозділів оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області.

«Бюджетна стабільність громад та фінансування оборонних заходів залежить від нашої якості адміністрування платежів та податкової культури платників податків. Тому завдання податкової служби – налагодити ефективний діалог із представниками органів місцевого самоврядування та бізнесу задля своєчасного наповнення бюджету. Наразі особливо актуально залучити до сплати майнових податків фізичних осіб та переконати представників підприємництва працювати у правовому полі, з дотриманням податкового та трудового законодавства», - наголосив начальник управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області Володимир Дяк.

Посадовець підкреслив, що поряд із якісним податковим супроводом податківці вживають у межах наданих повноважень комплекс заходів для попередження фактів використання неофіційної праці та держреєстрації підприємництва. Важливо, щоб підприємці подбали і про виконання вимог Закону № 3219, зокрема щодо проведення готівкових розрахунків через РРО/ПРРО, і таким чином убезпечили себе від застосування штрафних санкцій із 1 жовтня 2023 року.

«Оскільки податок на доходи фізичних осіб, сплачений з заробітної плати, є бюджетоутворюючим для територіальних громад, від нашої результативної роботи з представниками Держпраці та органами місцевого самоврядування залежить ситуація щодо надходжень до місцевих бюджетів. Надзвичайно актуальним залишається питання держреєстрації підприємницької діяльності з обов’язковим застосування касової техніки спрощенцями, окрім І групи», - підкреслив Володимир Дяк.

Відтак для забезпечення повноти надходжень податків і зборів до бюджетів усіх рівнів волинські податківці надалі активно взаємодіятимуть із лідерами місцевого самоврядування та платниками податків реального сектору економіки.

Довідково: за підсумками січня-серпня 2023 року до місцевих бюджетів Волині сплачено 6 мільярдів 385 мільйонів гривень платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. Сума залучених місцевими бюджетами податків на 27,8 відсотка перевищує аналогічні надходження торік. Позитивної динаміки досягнуто  у сплаті ПДФО, військового збору, єдиного податку та майнових податків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора