Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

На Волині сплачено понад 6,2 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб

Дата: 15.09.2023 08:45
Кількість переглядів: 145

За підсумками січня-серпня 2023 року на Волині до бюджетів усіх рівнів перераховано 6 мільярдів 256 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 1 мільярд 486 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду торік.

В області має місце стійкий ріст надходжень ПДФО, що є бюджетоутворюючим для територіальних громад. Зокрема, у звітному періоді сплачено на 31,2 відсотка більше податку на доходи фізичних осіб, ніж торік, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Спроможність громад фінансувати видатки на соціально-економічну сферу та оборонні заходи залежить від сумління усіх платників податків. Тому у податковій службі рекомендують керівникам громад використовувати всі надані повноваження для повної легалізації трудових відносин. Насамперед, варто активно взаємодіяти із органами ДПС та Держпраці з питань дотримання гарантій оплати праці у приватному секторі.

Зі свого боку податкова служба активно обмінюється інформацією з Держпраці щодо допущених працедавцями порушень і вживає вичерпних заходів у межах компетенції задля легалізації трудових відносин.

Нагадаємо, що з 8 серпня 2023 року в області працюють робочі групи, із фахівців податкової служби в області, представники яких інформують підприємців про вимоги трудового і податкового законодавства.

Податківці вживають у межах наданих повноважень комплекс заходів для попередження фактів використання неофіційної праці та належної держреєстрації підприємництва. Водночас переконують підприємців подбали і про виконання вимог Закону № 3219, зокрема щодо проведення готівкових розрахунків через РРО/ПРРО, і таким чином убезпечили себе від застосування штрафних санкцій із 1 жовтня 2023 року.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора