Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Уряд схвалив проект Закону про Державний бюджет України на 2024 рік

Дата: 18.09.2023 10:26
Кількість переглядів: 85

Уряд схвалив проект Закону про Державний бюджет України на 2024 рік.

Ключовий акцент цього проекту — оборона й безпека нашої країни. На це планується направити більше половини всіх ресурсів бюджету — 1 трильйон 685 млрд грн. Ця сума на 113 млрд грн більша, ніж цього року.

Як наголосив Денис Шмигаль, також серед пріоритетів — соціальна сфера, медицина та освіта, підтримка ветеранів, а також відновлення економіки. Жодного підвищення податків не передбачається. Уряд продовжить програми пільгового кредитування, програму безповоротних грантів єРобота, підтримку українських стартапів. Також будуть нові програми для індустріальних парків, для реалізації інвестиційних проєктів, для підтримки українського виробника.

Доходи загального фонду державного бюджету (без урахування офіційних трансфертів і грантів) становлять 1 560,4 млрд грн, видатки загального фонду державного бюджету становлять 3 108,2 млрд грн.

За словами Міністра фінансів Сергія Марченко, збільшується фінансування розвитку ОПК та закупівлю дронів. Соціальна сфера, підвищення соціальних стандартів, підтримка ветеранів, фінансування освіти та медицини - також серед головних пріоритетів Уряду.

Детальніше https://t1p.de/onm2a

Відновлення економіки та забезпечення сталого зростання - один з пріоритетів наступного року. Як зазначила Перший віце-прем’єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко, українська економіка продемонструвала надзвичайну стійкість та адаптивність в умовах війни і після серйозного падіння минулого року, цьогоріч вже почала відновлюватись.

Завдання на наступний рік - прискорити наявний темп відновлення та забезпечити стале зростання.

Детальніше https://t1p.de/izkvl

Фінансування розвитку оборонно-промислового комплексу, яким безпосередньо опікується Мінстратегпром, наступного року загалом зросте у сім разів – до майже 55,8 млрд грн.

Основний фокус – це виробництво зброї всередині країни: як на підприємствах Укроборонпрому, так і силами приватних виробників.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін переконаний, що це правильна інвестиція з боку держави в перемогу та економічне відновлення. Ці кошти підуть на розвиток існуючих виробничих потужностей та запуск нових.

Детальніше https://t1p.de/kjneo

Мінфін наголошує, що підвищення фінансування армії через військовий ПДФО не створює жодних ризиків для місцевих бюджетів.

В проекті держбюджету фінансування сектору оборони і безпеки становить 1 692,6 млрд грн, з яких 1 542,8 млрд грн коштів загального фонду, а 119,8 млрд грн спеціального фонду. У тому числі за рахунок зарахування військового ПДФО до спеціального фонду державного бюджету 93,7 млрд грн та 30 млрд грн державні гарантії.

Побоювання, що таке рішення призведе до браку коштів у місцевих бюджетах для фінансування усіх важливих потреб не мають під собою жодних підстав, адже воно матиме не лише ряд позитивних наслідків для фінансування оборони держави, але і підкріплене компенсаторами для вирівнювання бюджетних диспропорцій на рівні громад. Тому місцеві бюджети ні в якому разі не залишаться недофінансовані. В залежності від потреб кошти розподілятимуться з Державного бюджету.

Детальніше https://t1p.de/46tys

Проект передбачає збільшення вдвічі видатків на підтримку ветеранів війни та членів їхніх сімей.

Зокрема, у затвердженому проекті головного кошторису країни закладено 2,69 млрд грн субвенції місцевим бюджетам на впровадження інституту помічника ветерана. Передбачається, що послуги з підтримки ветеранів та членів їхніх сімей надаватимуть орієнтовно до 15 тисяч помічників ветерана.

Детальніше https://t1p.de/ksvdi

Загальний бюджет на сферу охорони здоров’я збільшиться на 24,4 млрд грн у порівнянні з минулим роком та складе майже 202 млрд грн. Також планується, що у 2024 році видатки системи охорони здоров’я, якими опікується Міністерство, зростуть на 21,8 млрд і становитимуть 200,2 млрд грн.

Майже 159 млрд грн передбачено в проекті бюджету-2024 на фінансування Програми медичних гарантій, що на 16 млрд грн більше, ніж минулоріч. Це дасть можливість пріоритезувати тарифи для хірургічних і опікових пакетів, а також пакети психологічної підтримки та психіатричної допомоги.

Детальніше про видатки на охорону здоровя https://t1p.de/wf6x5

На сферу культури та медіа Уряд заклав у Держбюджет на 2024 рік 10,7 млрд грн.

«Культура та інформаційна політика є дієвими інструментами у гібридній війні та надійною підтримкою тилу. Актуальні потреби галузі були розглянуті, враховані та відображені у новому бюджеті. Це дійсно важливо для всіх, хто поділяє позицію щодо важливості культурного та інформаційного опору. Працюємо далі задля перемоги», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Детальніше https://t1p.de/u0vmc

У проекті бюджету планується вдвічі збільшити видатки на реалізацію державної політики у сферах молоді та спорту. Після затвердження у Парламенті, він складатиме 7,512 млрд грн.

Запропонований проект бюджету дозволить профінансувати необхідні видатки, щоб гідно представити Україну на міжнародних спортивних аренах та забезпечити виконання пріоритетних завдань державної політики.

Детальніше https://t1p.de/vcfi2


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора