Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Волинський бізнес надає перевагу програмним РРО

Дата: 22.09.2023 09:11
Кількість переглядів: 98

За останніми даними платники податків Волині використовують майже 8,7 тисячі програмних РРО. Водночас в області працюють понад 5,2 тисячі класичних реєстраторів розрахункових операцій.

Про це представників місцевих ЗМІ під час тематичної зустрічі «Працюємо з РРО/ПРРО без штрафів» поінформував начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту  ГУ ДПС у Волинській області Роман Денисюк.

«Очевидно, що більш сучасні та пристосовані до потреб платників податків ПРРО користуються виправданим попитом серед представників підприємництва. Варто відзначити, що загалом  суб’єкти господарювання на території області використовують близько 14 тисяч реєстраторів розрахункових операцій і ПРРО», - зазначив Роман Денисюк.

Посадовець підкреслив, що від  початку інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо поновлення відповідальності за порушення вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» у в області фіксують позитивну динаміку щодо реєстрації РРО/ПРРО.

«Останніми днями щодня платники податків Волині реєструють до ста саме програмних реєстраторів розрахункових операцій. Ці дані переконують: волинський бізнес, здійснюючи розрахункові операції в готівковій та безготівковій формі, прагне працювати відповідно до норм чинного податкового законодавства у цій сфері», - зазначив Роман Денисюк.

Нагадаємо, що податкова служба використовує всі доступні комунікаційні можливості задля якісного інформування про зміни в законодавстві щодо застосування РРО/ПРРО, внесені Законом № 3219. Наразі місія податківців – не лише перевіряти, а переконати підприємців працювати з дотриманням законодавчих вимог.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону) – відновлено.

Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами фактів не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, до відповідних суб’єктів господарювання будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Перелік відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО,  розміщено на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора