Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт

Дата: 26.09.2023 08:28
Кількість переглядів: 401

В умовах воєнного стану всі зусилля суспільства спрямовані на опір агресору та подолання наслідків вторгнення. Відтак, зростає необхідність збільшення кількості трудових ресурсів, залучених до забезпечення нормального функціонування суспільства.  Одним із таких ресурсів є залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт. Це  вид тимчасової трудової діяльності працездатних осіб в умовах воєнного стану, який провадиться для виконання робіт, що мають оборонний характер, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків, задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань і сил цивільного захисту, забезпечення функціонування національної економіки та системи забезпечення життєдіяльності населення, а також не можуть бути пов’язані з підприємництвом або іншою діяльністю, спрямованою на одержання прибутку, та до яких належать роботи і послуги, що не потребують, як правило, спеціальної професійної підготовки.

Механізм залучення працездатного населення до таких робіт врегульовано Порядком Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 р. № 753, де  визначено орієнтовний перелік видів суспільно корисних робіт , що виконуються в умовах воєнного стану.

З кожною особою, яка бере участь в суспільно-корисних роботах, укладається строковий трудовий договір. Заробітна плата для учасників цих робіт не може бути нижчою  за розмір мінімальної заробітної плати (на сьогодні мінімальна зарплата 6700 грн.).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора